Bekijk onze promoties hier...

Vrije tijd

Fietsen huren

Hotel Cleythil Maldegem BruggeFietsen huren bij het Cleythil Hotel. Ontdek elke fiets route in het Meetjesland dankzij toerisme Oost-Vlaanderen.

Het Meetjesland is een dynamische plattelandsregio met heel wat mooie fiets routes, waarvan de allermooiste start ter hoogte van het Cleythil Hotel. U rijdt er langs - vaak voor auto’s verboden- idyllische stukjes natuur en weiden met voornamelijk grazende paarden. De vele weiden worden afgewisseld door bossen en stukjes beschermd natuurgebied. Ideaal dus voor een geslaagde fiets vakantie. Het Cleythil Hotel stelt voor zijn gasten fietsen ter beschikking om elke fiets route te verkennen. U reserveert de fietsen best op voorhand.

Ter hoogte van de inrijpoort aan het hotel start er een heel mooie fietsroute. U vindt over deze en andere fiets routes meer info over in de foyer of op de website van het Toerisme Oost-Vlaanderen. U kunt ook het Meetjesland te voet ontdekken.

Wandelen

Een wandeling langs een mooie wandelroute. Een wandeltocht is heel gezond. Rust uit in het Cleythil Hotel tijdens wandelvakantie. Een fikse wandeling langs een mooie wandelroute doet vaak wonderen en laat u uw zorgen vergeten. Bovendien is een stevige wandeltocht ook heilzaam voor lichaam en geest. Tijdens uw verblijf in Cleythil Hotel kunt u het Meetjesland te voet ontdekken. Er vertrekt een prachtige wandelroute aan het Cleythil Hotel. De ideale wandelvakantie! Proef de frisse buitenlucht in de weidse landschappen tijdens een gezonde wandeling langs een prachtige wandelroute. Er start een prachtige wandelroute aan het Cleythil Hotel die u laat kennismaken met het Drongengoed en haar omgeving. U vindt meer informatie hierover en over andere wandelroutes in de foyer of op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen. Liever niet op wandel tijdens uw vakantie in het Cleythil Hotel? U kunt ook het Meetjesland met de fiets doorkruisen.

Het Stoomcentrum

Bekijk de stoomtrein van toen en enkele stoom- en oude diesellocomotieven in Stoomcentrum Maldegem vlakbij het Cleythil Hotel. In de buurt van Cleythil Hotel moet u zeker een kijkje gaan nemen in het Stoomcentrum Maldegem. In het stoomdepot kan u de grootste collectie stoomlocomotieven in Vlaanderen bekijken. U ziet er ook een locomobiel, een brandweerspuit, een fabrieksmachine, ...  Spring mee op de stoomtrein en herbeleef het reizen van toen met en tochtje tussen Maldegem en Eeklo. Een absolute aanrader en in het najaar des te leuker met de komst van de Sint !

Stoomcentrum
Stationsplein 8
9990 Maldegem
Tel. 050 71 68 52
info@stoomcentrum.be
www.stoomcentrum.be  

Ga zeker eens langs bij het Canada War Museum, of ontdek andere bezienswaardigheden op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Canada War Museum

Geïnteresseerd in de 2e Wereldoorlog? Neem dan een kijkje in het Canada War Museum Adegem. Een historisch museum vlakbij het Cleythil Hotel.

Het Canada War Museum over de 2e Wereldoorlog werd op 28 juni 1995 in Adegem geopend. Oprichter Gilbert Van Landschoot richtte dit historisch museum op ter nagedachtenis van zijn vader, die tijdens de 2e Wereldoorlog zijn leven te danken had aan de Canadese bevrijders. "Dit bijzondere historisch museum, uniek in Europa, is een eerbetoon aan iedereen die bij deze rimpel in de geschiedenis betrokken was", vertelt het museum.

Aan de hand van realistische taferelen maakt de bezoeker de mobilisatie, bezetting en de bevrijding van de 2e Wereldoorlog mee. Ook de slag om het Leopoldskanaal wordt met een indrukwekkend panorama getoond. Bovendien heeft dit historisch museum een heuse attractie: met een amfibievoertuig uit de 2e Wereldoorlog kunt u meevaren op het Leopoldkanaal en zelf beleven hoe de soldaten zich toen verplaatsten!

Een bezoek aan de tuinen is mogelijk, onder (gratis) begeleiding. In tearoom ’De Canadees’ kunt u rustig napraten bij een hapje en een drankje.

Canada War Museum
Heulendonk 21,
9991 Adegem
Tel. 050 71 06 66
Fax. 050 71 71 32
www.canadamuseum.eu